SLUNEČNICE  ČESKÉ BUDĚJOVICE  PRODEJNA ZDRAVÝCH POTRAVIN, BIOPOTRAVIN, BYLIN A CENTRUM ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU 

»

Robi – zdravá výživa nové doby

Lidské tělo je složité jako vesmír. Co je pro jednoho chutné, zdravé, výživné, posilující, může být pro druhého fádní, nevýživné, nezdravé. Záleží na mnoha faktorech, např. složení stravy, přípravě, způsobu podávání, denní době, stavu naší psychiky, dispozici strávníků, způsobu života atd. Takže o tom, co nám individuálně prospívá či neprospívá, může hovořit pouze naše tělo, prostřednictvím buď našeho zdraví, nebo naší nemoci. Jsou ale platné obecné principy zdravé výživy, které platí pro všechny. Jedním ze základních současných vědeckých poznatků zdravé výživy je omezení příjmu červeného masa. Protože trvalé nadměrné požívání masa může zapříčinit mnoho nemocí.

Rostlinné maso jako jedna z možných alternativ není určeno pouze pro určitou omezenou skupinu lidí, jako jsou např. vegetariáni, jogíni, nebo sportovci či diabetici, či lidé kteří mají nemocný žlučník. Výrobek je určen pro všechny, kteří chtějí omezit konzumaci masa na rozumnou míru a při tom se nechtějí ochudit o požitek z jídla. Všichni jsme na cestě za zdravím, řešíme problém, že bychom chtěli být zdraví, ale nechceme změnit svoje stravovací návyky, změnit tak sami sebe. S Robi pokrmy se Vám půjde za zdravím přece jenom trochu lépe.

R O B I   a   z d r a v í

ROBI je rostlinná bílkovina, neboli rostlinné maso. Je na rozdíl od sojového masa, kde jsou základem bílkoviny z luštěnin, vyráběno ze směsi rostlinných obilných bílkovin, včetně rýžové bílkoviny, pšeničných klíčků a červené řepy. Robi je tepelně upravený polotovar, chutí připomínající maso, které může do určité míry nahradit. Masu se vzhledem i konzistencí velmi podobá. Z hlediska kulinářského i nutričního splňuje požadavky moderní výživy a vzhledem k masu má i výhodnější cenu. Neobsahuje tuk, cholesterol a má nízký obsah sacharidů (což je důležité pro diabetiky). Pozor, nehodí se pro bezlepkovou dietu.

Robi je určeno pro všechny, kteří chtějí snížit spotřebu masa, žít zdravěji, omezit přísun tuků a cholesterolu, potřebují zhubnout nebo pouze chtějí zpestřit svůj jídelníček. Tepelným zpracováním směsi je podstatně snížen a minimalizován počet mikroorganismů.

 

Složení ROBI masa (%):

voda = 64,8 - 68,4 %; sušina = 31,6 - 35,2 %; bílkoviny = 19,8 - 21,9 %; tuky = 0,03 - 0,05 %;

minerální látky =1,11 - 1,45 %, sacharidy = 10,07 - 11,45 %

Energetická hodnota = 550 kJ/100 g !
- pro srovnání: hovězí maso = 860 kJ/100 g a vepřové maso = 1500 kJ/100 g

 

Díky uvedenému složení je jeho konzumace vhodná k prevenci onemocnění srdce a cév (nižší celková energetická hodnota pokrmu a především nasycených mastných kyselin), k redukčním dietám, pro diabetiky a prevenci předčasných sklerotických změn a potíží zejména dolních končetin (dna). Robi maso je tedy výhodné pro dietní a vegetariánská jídla, kulinářské speciality, saláty aj.

 

Při vhodné úpravě Robi masa získáte potravinu s chutí masa, nemusíte měnit svoje stravovací návyky a jíte zdravěji než doposud. – Prostě jen zaměníte suroviny a zkrátíte dobu tepelné úpravy.

 

Na trh je Robi dodáváno ve formě plátků na řízky a závitky, jako sekaná nebo nudličky např. vhodné na "čínu" nebo do salátů. Prodává se buď chlazené s třítýdenní lhůtou nebo jako mrazírenský polotovar.

Prodávají se také již hotové Robi karbanátky, Robi řízky (výborné místo masa do hamburgerů) a Robi čína, což je výborné v časové tísni, kdy je třeba rychle něco dostat do žaludku.

 

ROBI neobsahuje:

  • maso a živočišnou bílkovinu

  • syntetické konzervanty a barviva

  • tuk a cholesterol

  • zbytky antibiotik

  • sóju

 

Zásady přípravy ROBI masa:

· před úpravou doporučujeme plátky i krájené ROBI propláchnout studenou vodou a nechat dobře okapat.

· Smažíme-li plátky v těstíčku či trojobalu, vkládáme je již do rozpáleného tuku o teplotě v rozmezí 170 - 190°C. Rychleji tak získají požadovanou barvu, jsou křehké a nenasáté tukem.

· Při dochucování česnekem je nejvhodnější čerstvě utřený (rozmačkaný) česnek se solí.

· Před jakoukoliv úpravou maso ochutíme (je jen mírně slané) dle záměru jídla např. solčankou, sójovou nebo worcestrovou omáčkou, bylinkami atd, případně necháme v lednici 1 - 2 hodiny marinovat.

· Při přípravě tlačenky či aspiků je potřeba dobře ochutit ROBI již v macerátu, následné dochucování je málo účinné.

· Plátky můžeme podávat se všemi známými omáčkami, nebo dušenou či zadělávanou zeleninou. Ochucené, případně i marinované plátky jen krátce prohřejeme v omáčce - nevaříme je již a podáváme s přílohou.

· Na "čínu" či zeleninu vkládáme nakrájené proužky až do hotové a prohřáté směsi, nebo je jen krátce spolu s  kořením osmahneme na kvalitním oleji.

· Při přípravě směsí s jiným masem je přidáváme až do skoro tepelně hotových surovin a jen krátce spolu podusíme.

hotová jídla ohřejeme v kastrůlku, či krátce osmahneme na oleji, neohříváme v mikrovlnce! Doba ohřevu 4-5 minut.


 

Shrnutí - přednosti ROBI:

  • při přípravě nezmenšuje objem – hmotnost

  • velkou výhodou oproti masu je rychlá příprava jídla

  • po rozmrazení se struktura Robi nemění

  • maso připomíná nejen vzhledem, ale i chutí, proto je Robi ideální jako úplná nebo částečná náhrada masa

  • použitelnost je stejná jako u masa, tj. vhodné k vaření, dušení, smažení, za studena jako přísadu do salátů

  • energetická hodnota: pouze 550 kJ/100 g

  • Robi je vhodné pro všechny druhy diet, vyjma diety bezlepkové

  • je vhodné pro diabetiky, pro nízký obsah sacharidů

  • pravidelná konzumace působí jako prevence předčasných sklerotických změn, protinádorová prevence atd.

· Neomezujeme nijak vlastní fantazii a experimentujeme.

Vegetu uváděnou v receptech používejte bez glutamanů, mléko můžete nahradit sojovým či rýžovým mlékem a vejce vajahitem.

R O B I   n u d l i č k y   z e    ž a m p i o n y
600 gr. Robi - nudličky, 200 gr. žampionů, 1 menší pórek, 2 feferonky, 200 gr. hl. zelí, olej, 5 lžic sojové omáčky, vegeta bez glutamanů, sůl, zázvor.
Na plátky krájené žampiony , spařené zelí a pórek v oleji orestujeme. Olej z části slijeme, přidáme nudličky ROBI, sekané feferonky a zázvor. Prohřejeme a zalijeme zálivkou ze sojové omáčky , vína , škrobu a vegety. Produsíme a upravíme konzistenci vývarem. Dochutíme solí, případně sojovou omáčkou a sypeme na plátky krájeným pórkem a kapií.


Pizza: Hladká mouka 600, droždí 20, mléko 300, vejce 2, sůl, olej do těsta 50, mouka na vyválení 20, rajský protlak 150, česnek 10.
Z uvedených surovin si připravíme kynuté těsto, rozdělíme na 10 dílů a vyválíme placky asi 15 cm průměr a potřeme protlakem promíchaným a třeným česnekem.

P i z z a   R O B I   I. -    1 0   p o r c í
Robi nudličky 800, česnek, feferonky, solčanka, 2 lžíce oleje, 200 kapie, 100 sterilované kukuřice, oregano, 200 cibule, tvrdý sýr 800.
Nudličky Robi ochutíme solčankou, solí, sekanou feferonkou, třeným česnekem a olejem. Necháme 2 hodiny zaležet. Na základní pizzu dáme nastrouhaný sýr, ( na hrubo ), naložené ochucené maso Robi, posypeme kukuřicí, přidáme na kolečka krájenou cibuli a papriky, posypeme oreganem a pečeme do růžova.

P i z z a   R O B I   I I.   -    1 0   p o r c í
Robi 800, žampiony 400, pórek 200, slanina 200, tvrdý sýr 800, lečo 400, oregano, pórek 300. Nudličky Robi ochutíme solčankou, česnekem, kořením Kari, olejem a necháme zaležet.
Na základní pizzu dáme nahrubo nastrouhaný sýr, na plátky krájené žampiony, ochucené nudličky Robi, plátky slaniny, na plátky nakrájený pórek, lžíci leča, posypeme oreganem, zakápneme olejem. V rozehřáté troubě pečeme do zlatova.

P i z z a   R O B I   I I I.   -    1 0   p o r c í
300 maso z uzenáče, 300 pórek, plněné olivy, 150 kečup, 10 ks rajčat, 300 sýr Niva, 800 Robi - macerované, oregano.
Základní pizzu potřeme kečupem, posypeme nahrubo nastrouhanou nivou, rozložíme macerované Robi, maso z uzenáče a na plátky krájené olivy. Navrch dáme plátky pórku, posypeme oreganem a dáme upéct.

K u n g  -  p a o   z   p l á t k ů   R O B I
6 kusů plátků ROBI, olej, 2 menší cibule, 1 kapie, 80 gr. burských oříšků, 2 - 4 feferonky, 5 lžic sojové omáčky, 5 lžic desertního vína, kávová lžička vegety, sůl, lžíce škrobu, vývar, olej.
Z plátků ROBI nakrájíme kostičky, z kapie a cibule rovněž. Sojovou omáčku a víno promícháme škrobem a vegetou. Zeleninu a oříšky prohřejeme, olej z části slijeme , přidáme kostičky ROBI, prohřejeme a zalijeme zálivkou. Provaříme, podle chuti dosolíme a vývarem upravíme konzistenci.

N u d l i č k y   R O B I   s e   z e l e n i n o u
Nudličky ROBI 600 gr., 1 menší pórek, 200 gr. hl. zelí, 100 gr. mrkve, 100 gr. celeru, 100 gr. kapie, 100 gr. květák, česnek, 5 lžic sojové omáčky, sůl, lžíce škrobu, vegeta, olej.
Zelí , mrkev, celer a květák/ rozebereme na růžičky /, nakrájíme na nudličky a mírně povaříme. Pórek a kapii nakrájíme. Připravenou zeleninu na pánvi v oleji prohřejeme, olej z části slijeme, přidáme česnek a nudličky ROBI. Důkladně prohřejeme a zalijeme zálivkou ze sojové omáčky, vína a vegety. Prohřejeme a podle chuti dosolíme.

P l á t k y   R O B I   s   v e p ř o v ý m i   j á t r y
3 kusy plátků ROBI, 30 dkg vepřových jater, 1 vejce, 100 gr. pórku, 100 gr. kapie, 6 menších žampionů, 1 větší cibule, 100 gr. burských oříšků, nebo pražených mandlí, česnek, 5 lžic sojové omáčky, 5 lžic des. vína, 4 feferonky, lžíce škrobu, vegeta, sůl, olej.
ROBI nakrájíme na tenké plátky, játra rovněž a promícháme je s vejcem a částí škrobu. Zeleninu, žampiony a česnek nakrájíme na plátky. V rozehřátém oleji orestujeme játra, přidáme zeleninu a žampiony a důkladně prohřejeme. Olej z části slijeme, přidáme ROBI, burské oříšky a česnek. Prohřejeme a zalijeme zálivkou ze sojové omáčky, vína, škrobu a vegety. Konzistenci upravíme podle potřeby vývarem.

K u l i č k y   R O B I   s e   s l a d k o k y s e l o u   o m á č k o u
300 gr. mletého Robi, 1 vejce, 10 dkg strouhanky, 1 drobně krájená cibule, třený česnek, sůl, 2 - 4 feferonky, vegeta, lžíce hl. mouky, sojová omáčka, olej, kapie, pórek.
Mleté Robi v misce rozmačkáme, přidáme prosátou strouhanku, vejce, hl. mouku, sekané feferonky, cibuli ostatní ingredience podle chuti. Důkladně promícháme, z hmoty tvoříme malé kuličky, které na oleji do růžova usmažíme. Omáčkou přelijeme.
Sladkokyselá omáčka: 3 lžíce oleje, 1 větší cibule, 2 stroučky česneku, lžíci cukru, 3 lžíce sojové omáčky, ocet, 3 lžíce des. vína, šálek vývaru, vegeta, lžíce škrobu, olej, anýz. Jemně krájenou cibuli na oleji osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme třený česnek, sojovou omáčku, anýz cukr a ocet. 10 minut povaříme. Přidáme škrob rozmíchaný ve víně a krátce povaříme. Konzistenci upravíme buď omáčkou, škrobem, nebo vývarem.

V a j e č n  é   o m e l e t y   s    R O B I
12 vajec, 500 gr. Robi, 1 cibule, olej, sojová omáčka, kukuřičná strouhanka, feferonka, sůl, třený česnek, zázvor, rajče, zelená petržel, olej.
Z vajec připravíme 6 omelet. Na oleji osmažíme drobně krájenou cibulku, přidáme mleté Robi, prohřejeme, ochutíme a podle potřeby zahustíme prosátou strouhankou. Teplé omelety plníme připravenou směsí a zdobíme plátky rajčat a zelenou petrželí.

S m a ž e n é   p l á t k y   R O B I    p o   Č í n s k u
600 gr. Robi - plátky, 2 vejce, 2 lžíce hl. mouky,podle potřeby škrob, půl dcl studené vody, vegeta, 4 lžíce sojové omáčky, olej, 1 cibule, 4 feferonky, 2 kapie, sůl.
Robi nakrájíme na čtverečky - 6 kusů na porci. Promícháme s polovinou sojové omáčky a trochou vegety. Necháme 30 min. - 1 hod. odležet. Z vody, vajec, mouky a škrobu si připravíme těstíčko, ve kterém máčíme plátky a v horkém oleji do růžova smažíme. Necháme okapat. Na malém množství oleje prohřejeme zeleninu. Zalijeme sojovou omáčkou, ochutíme vegetou a zalijeme zbytkem sojové omáčky. Teplé smažené plátky klademe na talíř a připravenou směsí přeléváme.

N u d l i č k y   R O B I   s   c e l e r e m   a   r a j č a t y
Balíček nudliček Robi - 500 gr., půl středně velkého celeru, 6 rajčat, vegeta, olej, 3 lžíce sojové omáčky, 5 lžic des. vína, lžíce škrobu, mletý pepř, zázvor.
Očištěný celer nakrájíme na jemné nudličky a mírně povaříme. Rajčata nakrájíme na plátky. Na oleji osmažíme nudličky celeru, přidáme krájené Robi a prohřejeme. Vmícháme krájená rajčata, abychom je příliš nerozmíchali, ale prohřáli. Ochutíme vegetou, pepřem, zázvorem a solí, zalijeme zálivkou ze sojové omáčky, vína a škrobu. Prohřejeme a podáváme sypané sekanou pažitkou.

K o s t i č k y   R O B I   s   b í l ý m i   f a z o l e m i
Balíček plátků Robi, 500 gr., 400 gr. vařených bílých fazolí, 3 stroučky česneku, 1 cibule, menší pórek, feferonka, 2 lžíce kečupu, 3 lžíce sojové omáčky, 5 lžic des. vína, lžička škrobu, vegeta.
Na oleji prohřejeme vařené fazole, přidáme drobně krájenou zeleninu, produsíme, olej slijeme, přidáme kostičky Robi a prohřejeme. Ochutíme třeným česnekem, zatáhneme zálivkou ze sojové omáčky, vína a škrobu. Vmícháme kečup.

R O B I   s   m e d e m   p o    č í n s k u
6 plátků Robi, 3 lžíce včelího medu, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce des. vína, zázvor, šálek vývaru, solčanka, máčený škrob, jádra vlašských ořechů, zelená petržel.
Plátky okořeníme solčankou a mletým zázvorem. Necháme 30 min. - 1 hod. odležet. Med, sojovou omáčku, vývar a víno rozmícháme na pánvi, prohřejeme a mírně zahustíme máčeným škrobem. Ochucené plátky na másle prohřejeme a zalijeme připravenou omáčkou. Necháme přejít varem a podáváme zdobené jádry vlašských ořechů a zelenou petrželí.

N u d l i č k y   R O B I   s   c e l e r e m   a   r a j č a t y
Balíček nudliček Robi - 500 gr., půl středně velkého celeru, 6 rajčat, vegeta, olej, 3 lžíce sojové omáčky, 5 lžic des. vína, lžíce škrobu, mletý pepř, zázvor.
Očištěný celer nakrájíme na jemné nudličky a mírně povaříme. Rajčata nakrájíme na plátky. Na oleji osmažíme nudličky celeru, přidáme krájené Robi a prohřejeme. Vmícháme krájená rajčata, abychom je příliš nerozmíchali, ale prohřáli. Ochutíme vegetou, pepřem, zázvorem a solí, zalijeme zálivkou ze sojové omáčky, vína a škrobu. Prohřejeme a podáváme sypané sekanou pažitkou.

R O B I  ř í z e k   s m a ž e n ý
10 kusů plátků Robi, strouhanka 300, hladká mouka 15, vejce 2 ks, mléko 2 dcl, koření, olej na smažení.
Předem ochucené plátky balíme v hl. mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Prudce usmažíme. Podáváme mírně pokapané citronovou šťávou.

R O B I   ř í z e k   p a ř í ž s k ý
Z mléka, vejce, polohrubé mouky si připravíme hustší těstíčko, do kterého můžeme vmíchat zelený hrášek a na nudličky krájenou uzeninu. Ochucené plátky v těstíčku máčíme a prudce do růžova smažíme. Podáváme s obvyklou přílohou a citronem.

P l n ě n é   ř í z k y   R O B I
Ochucené plátky Robi můžeme plnit různou směsí: např. podušenými žampiony s pórkem a vejcem, nebo směsí hrášku, uzeniny a vajec, zeleninovým lečem, uzeninou a sýrem a pod. Naplněné plátky přehneme a spíchneme párátkem. Můžeme smažit, nebo zapékat se sýrem, omáčkou MORNEY, broskví, ananasem, černým jeřábem a podobně.

P a s t ý ř s k ý   ř í z e k   R O B I
Vybereme si tenký plátek , nebo silnější prořízneme, ochutíme, vložíme nebo přiložíme plátek uzeniny a plátek sýra a usmažíme v pařížském těstíčku.

R O B I   ř í z e k   p a ř í ž s k ý
Z mléka, vejce , polohrubé mouky si připravíme hustší těstíčko, do kterého můžeme vmíchat zelený hrášek a na nudličky nakrájenou uzeninu. Ochucené plátky v těstíčku máčíme a prudce do růžova smažíme. Podáváme s obvyklou přílohou a citronem.

M o r a v s k ý   p l n ě n ý   ř í z e k    -   V E G E T A R I Á N   -  1 0   p o r c í
10 plátků Robi, 5 ks vajec, 100 g pórku, 100 g kapie, 100 g žampiony, 100 g oleje, 2 dcl mléka, 100 g hl. mouky, 50 g hrubé mouky, zel. hrášek, sůl, česnek, vegeta, olej na smažení.
Plátky očištěných žampionů, pórku kapie a zelený hrášek na oleji orestujeme a vmícháme 3 vejce do zhoustnutí. Tence vyválené Robi nakrájíme na obdélníčky, které osolíme, potřeme česnekem, ochutíme vegetou a naplníme směsí. Přehneme, podle potřeby spíchneme párátkem, máčíme v těstíčku vyrobeném ze zbylých vajec, mléka a mouky. Smažíme v horkém tuku do růžova. Podáváme s bramborovým salátem, nebo bramborem a salátem s čerstvé zeleniny.

P ř e s n í d á v k o v ý   s a l á t   R O B I
Hlávkové zelí, jablka, paprika kapie, pórek, sůl, ocet, cukr, jogurt, nudličky Robi, citron. Hlávkové zelí jemně nakrájíme, osolíme a vodu vymačkáme. Přidáme na nudličky krájenou papriku, na plátky krájený pórek a oloupaná jablka. Přidáme nudličky Robi ochucené citronem a solí. Promícháme, ochutíme a spojíme bílým jogurtem, nebo kyselou smetanou. Necháme zaležet a dochutíme. Podáváme s toustem.

P ř e s n í d á v k o v ý   s a l á t   z    R O B I   a   b í l ý c h   f a z o l í
Fazole bílé do měkka uvaříme. Do vychladlých fazolí přidáme drobně krájenou kapii a Robi ochutíme solí, česnekem třeným, mletým pepřem, octem a solí. Zjemníme olejem.

S a l á t   R O B I   s   t ě s t o v i n o u ( mušle, spirály, kolínka )
Uvařenou těstovinu propláchneme studenou vodou a vychladíme. Promícháme s nudličkami Robi, pórkem, červenou paprikou, na plátky krájenou cibulí. Ochutíme solí, worčestrovou omáčkou, octem, cukrem, olejem, hořčicí a pepřem.

V a j í č k o v ý   s a l á t   z    R O B I
Plátky Robi, vařenou mrkev a steril. okurky nakrájíme na úhledné nudličky, nebo kostičky, přidáme zelený hrášek, plátky natvrdo vařených vajec, jemně krájené plátky cibulí, nebo pórek. Směs promícháme s majonézou, nebo kyselou smetanou promíchanou hořčicí, cukrem, solí a mletým pepřem.

P o m a z á n k a   s   l o s o s e m    a   R O B I
Pomazánkové máslo, mleté Robi a lososovou drť ochutíme solí, citronovou šťávou a jemně krájenou cibulí. Vyšleháme. Vhodné pro přípravu chuťovek a chlebíčků.

Č e s n e k o v á   p o m a z á n k a   R O B I
Mleté Robi vyšleháme s pomazánkovým máslem a taveným sýrem. Ochutíme solí a třeným česnekem. Chlebíčky nebo chuťovky zdobíme ořechovým jádrem, jemnými plátky pórku a kolečkem kapie.

B r e t o ň s k ý   s a l á t   R O B I    s e   s o j o v ý m i   b o b y
Robi nakrájíme na nudličky, přidáme na kolečka krájenou cibuli, vařené sojové boby, na kostičky krájené okurky, jemně sekaný česnek, feferonky a kečup. Ochutíme woršestrovou omáčkou, cukrem, solí, vegetou a červeným vínem. Zjemníme olejem.

T l a č e n k a   R O B I
Nudličky Robi namacerujeme asi 1 hodinu ve sladkokyselém mírně osoleném vegetou ochuceném dresinku. Přidáme krájenou papriku (kapii), zelený hrášek, na plátky krájený pórek, na kostičky krájenou vařenou mrkev. Zalijeme želatinou rozpuštěnou v tekutině ochucené zeleninovým bujónem, zahřátým na 60 stupňů C. Podle chuti dochutíme solí, pepřem, třeným česnekem, vegetou. Promícháme a plníme do tlačenkových střev nebo forem a necháme v chladničce ztuhnout.

S a l á t   R O B I   s   j o g u r t e m
300 gr. Robi, hl. zelí, 1 větší kapie, 6 rajčat, 1 cibule, 1 menší pórek, sůl, ocet, cukr, 2 feferonky, lžíce sojové omáčky, špetka vegety.
Robi nakrájíme na jemné plátky, zelí na větší kostičky a mírně povaříme. Ve studené vodě vychladíme. Ostatní zeleninu nakrájíme na proužky. Vše zlehka promícháme, ochutíme, ( podle potřeby přidáme vodu, nebo nálev z kapií ). Při podávání přelíváme jogurtem, který můžeme promíchat se strouhaným křenem, nebo kečupem či strouhanou nivou. Zdobíme zelenou petrželí.

S a l á t   R O B I   s e   s l a d k o k y s e l o u   o m á č k o u
300 gr. Robi, 2 zelené paprikové lusky, 1 menší květák, 300 gr. hl. zelí, 1 menší pórek, 1 cibule, 100 gr. máčených čerstvých hub, nebo krájených spařených žampionů, 100 gr. bambus. výhonků.
Robi nakrájíme na jemné plátky. Zelí na kostičky, květák rozebereme na růžičky a mírně povaříme. Ve studené vodě vychladíme. Ostatní zeleninu nakrájíme na plátky. Vše zlehka promícháme, spojíme sladkokyselou omáčkou a dochutíme.

 

 

 

MjVlYjQ2Y